palírna, lihovar Otaslavice

palírna, pálenice, lihovar Otaslavice

Sezona pálení 2018/19 zahájena

 

 

  •  Přijímáme objednávky na prodej švestek na pálení i konzum     odrůdy TOP TASTE, VALOR, JOJO,HAGANTA                       (záruka velmi vysoké cukernatosti)  

    cena na kvas : 10- 15 Kč/kg 

    cena na konzum: 15 - 25 Kč/kg 

    

  •   Oznamujeme zákazníkům zahájení sezóny pálení 2018/2019 od 2. ČERVENCE 2018. 
  •   OBJEDNÁVKY přijímáme na tel.: 777 340 485 
  •   SAMOSBĚR JAHOD UKONČEN 20.6. 2018, děkujeme za přízeň       a těšíme se na sklizeň v příštím roce. 

 

  

  

 

 

00. 00. 0000

Pěstitelské pálení

  • destilační kolona 300 l, destilační a rektifikační kotel 220 l a 150 l
  • pálíme od 100 l kvasu , nasávání vývěvou
  • dovoz a příprava kvasu, poradenství
  • zušlechtění pálenky ultrazvukem
  • občerstvení a stylové posezení
  • doprava a uskladnění  kvasu pěstitelů
  • dárkové balení, doplňkový prodej

cena za vypálení 1l  50% alkoholu je 132,- Kč ( cena zahrnuje vypálení,otop plynem,likvidaci výpalků , DPH 21% a spotřební daň).

 

 

Objednávky na tel: 777 340 485 , 582 370 058

 

Fermentace - kvašení

Kvašení je velmi důležitý úsek při výrobě ušlechtilých destilátů. Probíhá ve třech fázích.

1.fáze: počátek kvašení je charakteristický pomalou intenzitou. Většinou trvá 1 – 5 dnů, do té doby než jsou patrné známky kvašení unikajícím oxidem uhličitým z kvasné látky.

2.fáze:je to kvašení, kterému říkáme bouřlivé. V této době je již dostatek kvasinek, teplota šťávy stoupá a oxid uhličitý prudce uniká kvasnou zátkou do ovzduší. Doba může být od několika dnů až po dobu 2 – 5 týdnů. Výsledkem je šťáva s obsahem asi poloviny alkoholu s dostatkem cukru a CO2

3.fáze: nazývá se dokvašením. V této době má šťáva stále více alkoholu a méně cukru. Toto období může trvat 3 až 4 týdny, ale také i několik měsíců, záleží na původním obsahu cukru a z něho vyprodukovaného alkoholu, který inaktivuje kvasinky. Produkce CO2 je stále menší a probublávání kvasnou zátkou je stále pomalejší.